از بخش سفارش و خريد ، گروه تعريف كالا و سپس منوی كالا را انتخاب نماييد.



براي ايجاد كالاي جديد علامت + سبز رنگ پايين صفحه را انتخاب نماييد


در صفحه ایجاد و اصلاح، فيلد هاي زرد رنگ، فیلدهای ضروری فرم را مشخص می کنند. این فیلدها بایستی حتما کامل شوند.


در قسمت عنوان . نام كالاي مورد نظر را وارد نماييد. براي مثال شامپو براي موهاي معمولي.

دپارتمان كالا دسته بندی کالا را مشخص می کند. از اطلاعات این فیلد برای گزارش گیری استفاده می شود. 

روي قسمت ذره بين در فيلد دپارتمان كالا كليك كنيد. صفحه زیر براي شما باز مي شود. گزينه درخت را انتخاب كرده و روي پيغام سبز رنگ كليك نماييد. پیام سبز رنگ به شما اعلام می کند که برای انتخاب دپارتمان کالا فقط از سطح سوم درخت می توانید انتخاب داشته باشید.



سپس روي صفحه راست كليك كرده و گزينه افزودن به ريشه را انتخاب نماييد.



عنوان را وارد نمایید و گزينه ذخيره را انتخاب كنيد. 



سپس براي اضافه شدن شاخه هاي مربوطه به اين دسته روي شاخه آرايشي كليك راست و گزينه افزودن به نود منتخب را انتخاب نماييد.



در اين قسمت مشخص مي كنيد چه زير شاخه اي به شاخه آرايشي اضافه شود مثلا زير شاخه صورت كه خود ميتواند زير شاخه هاي مختلفي از جمله كرم پودر ها را به خود اختصاص دهد.



بعد از مشخص كردن هر شاخه و زير شاخه هاي آن روي دپارتمان مورد نظر كليك كرده و گزينه انتخاب را بزنيد. براي مثال در اين قسمت ما در شاخه بهداشتي ، زير شاخه شامپو بدن و سپس شامپو سر را براي دپارتمان كالا انتخاب كرديم.


 فیلد برند مشخص کننده برند کالا می باشد. گاها یک برند دارای زیر برند نیز هست . بعنوان مثال برند پارس حیان دارای  زیر برندهای آردن ، فولیکا، هیدرودرم می باشد. لذا از ساختار درختی برای تعریف برند در سیستم استفاده شده است.

در قسمت برند كالا روي گزينه ذره بين كليك كرده  گزينه درخت را انتخاب نماييد و در صفحه راست كليك كرده و گزينه افزودن به ريشه را انتخاب كنيد.


در صفحه ذيل برند مورد نظر را وارد نماييد و گزينه ثبت را بزنيد .به همين ترتيب ميتوانيد برند هاي مختلفي را تعريف كنيد.





در تب تنظیمات  می توانید سایر مشخصات کالا را مشخص کنید:

فیلد های زیر موارد مهم در این فرم هستند :

قابل فروش : مشخص می کند که آیا کالای تعریف شده قابلیت فروش دارد یا خیر. در صورت برداشتن این تیک ، در فاکتور فروش نمی توان این کالا را انتخاب کرد. کاربرد این بخش برای مواقعی است که به دلایلی ممکن است جلوی فروش یک کالا گرفته شود. بعنوان مثال مشخص نبودن قیمت قطعی فروش.


فروش اعشاری : برای کالاهایی استفاده می شود که بصورت وزنی به فروش می رسند.


ورود فعال : قابلیت ثبت حواله ورودی برای کالا را مشخص می کند


سفارش گذاری فعال  : قابلیت سفارش گذاری برای کالا را مشخص می کند


.نوع کالا: از لحاظ نوع کالا ها به دو دسته عادی و خدماتی/سرویس تقسیم بندی می شوند . کالاهایی که بصورت خدمات تعریف می شوند دارای موجودی انبار نیستند. بعنوان مثال شما می توانید خدمات حمل کالا را بعنوان یک خدمت تعریف کرده و در فاکتور فروش خود مبلغ آنرا بازای هر فاکتور مشخص کنید کالاهای عادی نیز سایر کالا ها را تشکیل می دهند. کالاهای عادی دارای موجودی انبار بوده و ورود و خروج آن از انبار کنترل می شود.


امکان تغییر قیمت : این گزینه به شما اجازه می دهد در فاکتور فروش قیمت فروش برای کاربران باز باشد و امکان تغییر آنرا داشته باشند. نمونه مورد استفاده از این فیلد همان مثال خدمات حمل است.


در صفحه اصلي پس از وارد نمودن دپارتمان كالا و بقيه فيلد هاي ضروري دکمه ثبت را انتخاب کنید. پس از ثبت اولیه ، تب های حسابداری  و سایر اطلاعات مرتبط با کالای ایجاد شده نمایش داده می شود. 
یک کالا می تواند شامل چندین بارکد باشد. کاربرد این موضوع برای ثبت کالاهایی است که دارای رنگ بندی و سایز بندی با قیمت مشترک هستند. بعنوان مثال برای کالای رنگ مو با 40 رنگ مختلف لازم نیست 40 کالا در سیستم تعریف شود. یک کالا با قیمت مشخص تعریف می شود و برای 40 رنگ آن ، 40 بارکد تعریف می گردد. لازم به ذکر است که نگهداری موجودی در سیستم بر اساس بارکد انجام می شود لذا بارکدهای کالا در کل سیستم بایستی بصورت یکتا تعریف شود و بارکد تکراری در سیستم قابل ورود نیست. 


در تب حسابداری اطلاعات کالا مرتبط با سیستم مالی نظیر قیمت خرید ، قیمت فروش ، قیمت مصرف کننده ، نوع مالیات بر ارزش افزوده کالا نگهداری می شود.






  • No labels